ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

"Όλα ξεκίνησαν από ένα μικρό ξυλουργείο
το οποίο έφτιαχνε ξύλινες σκάλες και τραπέζια"

Ο Γεώργιος Στεργίου κατά τη διάρκεια των ετών είχε δημιουργήσει μία από τις πλέον επιτυχημένες ξυλουργικές επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα. Ο ίδιος δεν ήταν ένας εξειδικευμένος ξυλουργός ούτε είχε σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Είχε μόνο τη σύζυγό του και το πάθος του για το ξύλο. Στο πάθος του αυτό οφείλεται η εταιρεία του η οποία και πέρασε στο γιο του Ηλία.

Ο Γιώργος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής επιδιώκοντας την εδραίωση της εταιρείας πριν παραιτηθεί από τη διοίκησή της και συνταξιοδοτηθεί. Κατά τα πρώτα έτη ίδρυσης της εταιρείας συνήθιζε να ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη αναζητώντας νέες τεχνικές. Η δεξιοτεχνία του ήταν γνωστή σε τοπικό επίπεδο σε σημείο να καθιερωθεί ως ο πλέον αναγνωρίσιμος τεχνίτης ξύλου της Δυτικής Ελλάδος.

"Αγόρασα την πρώτη μου ξυλουργική μηχανή
πουλώντας το χειροποίητο βιολί μου,
το οποίο έπαιζα ως αυτοδίδακτος”

Το 1993 ο Ηλίας Στεργίου επέστρεψε από τις σπουδές του στο εξωτερικό και ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην εταιρεία. Το 1995 η Στεργίου ΑΒΕΕ ιδρύθηκε κατόπιν συγχώνευσης δύο σχετικών εταιρειών (μία η οποία επικεντρωνόταν στη βιομηχανική παραγωγή και μία άλλη στην εμπορία ξυλείας).Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η εταιρεία εισέρχεται στον κλάδο των ξύλινων επενδύσεων και δαπέδων, αναβαθμίζοντας σημαντικά τη θέση της εταιρείας και το πελατολόγιο της από όλη την Ελλάδα.

Το 2004 η εταιρεία επένδυσε σε νέες τεχνολογίες κοπής για χρήση σε έπιπλα και κουζίνες.Η περαιτέρω βιομηχανοποίηση της εταιρείας έρχεται τρία χρόνια αργότερα, με την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος αποθήκευση των υλικών , ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ελλάδα. Η εταιρεία επενδύσει συνεχώς στον ανθρώπινο παράγοντα στοχεύοντας την καινοτομία και ανάπτυξη.

Οι συνεργάτες μας

Με τα χρόνια η εταιρεία έχει δημιουργήσει συνεργασίες με πολλές διαφορετικές εταιρείες του κλάδου εμπορίας ξύλου. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στη βόρεια Ευρώπη σε χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία, καθώς και ορισμένες σκανδιναβικές χώρες. Πάντα επιδιώκουμε την αλληλεπίδραση με άλλες εταιρείες από την οποία αποκομίζουμε πολλαπλά οφέλη τόσο σε ιδέες, όσο και σε νέες τεχνικές και προϊόντα.

Εταιρικές αξίες

Στην εταιρεία μας πιστεύουμε ότι τα εξατομικευμένα προϊόντα τα οποία βασίζονται στις ανάγκες των πελατών αποτελούν μία από τις ποιο σημαντικές αξίες. Παράλληλα, πρωταρχικός μας στόχος αποτελεί η αξιοπιστία και σχέση τιμής απόδοσης. Επιπρόσθετα δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην υποστήριξη των πελατών και στη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.Τέλος, βασικός άξονας των δραστηριοτήτων μας είναι η συνεργασία με σαφήνεια σε κάθε επιχειρηματικής μας προσπάθεια.

Οι πιστοποιήσεις μας

Η εταιρεία εφαρμόζει, όπως υποχρεούται κάθε εταιρεία στον κλάδο της ξυλείας, τον Ευρωπαϊκό κανονισμό EUTR (995 εφαρμοστικός ελληνικός νόμος) κατά της παράνομης υλοτομίας. Οι πρώτες ύλες που προμηθεύεται φέρουν πιστοποιητικά FSC-PEFC-CE-EN 14081-E1 και είναι εναρμονισμένες με τους Ευρωπαϊκούς και ελληνικούς κανονισμούς (Ευρωκώδικα 5 , ΚΕΝΑΚ).

Τέλος είναι πιστοποιημένη κατά ISO:9001 2008.

Stergiou ISO

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ